Tip Tops Carsara Coffee "Cazzie"

                                                       Tip Tops Carsara Coffee - Pudel Mellan *2021-11-04

Hon bor inte kvar hos oss längre..

                                                              

E: A'Monibe's Rome "Lilleman"                                                     U: Tip Tops Stars Of Fire, "Coffee" 


Klicka på en bild var som helst på sidan, så kommer den upp på din skärm utan text, och du kan bläddra emellan dem.


Resan och livet med Cazzie är över.. Så tungt och ledsamt, Hon är en underbar tös på alla vis, men det fanns inga alternativ här hemma tyvärr.  Nu är hon åter hos uppfödaren, för utvärdering av problemet med hennes hälsa.  Cazzie kommer stanna där t.v.  Nu har Cazzie fått en ny matte och jag önskar dem allt gott i framtiden.. 

Tårarna trillar på min kind.. Mitt älskade lilla hjärta

I början av veckan tog vi ett ultraljud på Cazzie som har haft problem med "kisseriet" hela valp-tiden egentligen.. Det visade på en medfödd defekt på urinblåsan. (den sitter för högt upp i bäckenet, så blåsan får inte riktigt plats, varpå hon inte klarar av att bli rumsren, (kissar typ 2-3 ggr/tim. Dessutom har hon ont och är irriterad i vulvan, (ja, hon behandlas sedan flera veckor med medikament) Detta kan ev ändras när hon blir vuxen, alt, vid 1;a löpet, men vi Vet inte....  Cazzie har nu flyttat tillbaka till uppfödaren, för framtida utvärdering. 


Lilla fröken är i alla fall badad och klippt så mycket det gick för stunden. ..hon står inte stilla.. vare sig för saxen eller kameran. Man får ta det lite pö om pö. Men sockersöt är hon...


Det straffar sig å va sist i säng..  Gissa en gång vem som får balansera på sängkanten,,    :))


Matte satt å sola,, trodde hon ja, hennes knä var toppen.. Det är ju jag som gillar solen bäst.. Skönt att slappa i solen på golvet också,, En riktig liten solgudinna den här tösen Med eller utan sällskap .. 


Har varit hos vetten, Cazzie: Urinvägskatarr, aningen blod i urinen, irriterad blåsa, därav kissar ofta, fick en spruta i nacken, + Metacam på recept, att börja med i morgon. samt Aptus Uribalance.Urinet är skickat till labb, får svar nästa vecka. Inget som smittar, och hon mår i öv bra. Duktig fröken som fick beröm, och var så glad i alla hos veterinären. Åsså blev matte några pengar fattigare på kuppen. :(


Efter en skön promenad i närområdet satte vi oss nu i soolen som värmer så skönt på altanen. +7 i skuggan, i solen betydligt varmare, solhatt på  


 En dag blev det en utflykt med matte å husse, till Wenngarns Slott o café,, hundvänligt o vacker omgivning.. 


Å idag 10 dagar senare var jag hela 35,5 cm över jordklotet! Wow,,, Växer så det knakar i lederna nästan :))


Vet du.. Idag mätte matte mig, och jag var hela 32 cm hög, lika stor som mattes gamla Dvärgpudel "Glam" (hon är i himlen nu), så jag har fått ärva hennes kläder....  Allt klär en skönhet, säger matte!!  

Men jag ska ju bli Mellanpudel när jag växt klart, så snart får jag ärva "Pyttemans kläder" (han är också en änglahund) // Tass Tass Cazzie  Här nedan ser du bild på "tant Glam å fabbo Pytteman"


Mina änglahundar inflikade här nedan:22-02-20  Idag härlig promenad på Granåsen - Bålsta, med skidåkare i omgivningen.. Cazzie fann både blåbärsris och påskris smakligt.. :)  


Med kammen i högsta hugg, kom första snoddningen på plats, om än både snett å vint, men det gör inget, så här första gången på henne. Ett sött litet huvud kommer fram.. (skönt,, hon reagerade inte på snoddarna alls) 


Åh.. Idag kom min nya sele med posten,, Jisses vad matte blev glad, å jag fick prova den på en gång.. Den passar som tur är,, å matte skulle naturligtvis fota på mig, en hel massa..  Matte rekommenderar en sån till dig som ännu funderar.. // Cazzie   Ska tilläggas att den var störtskön att ha ute.. Om nu någon har funderingar om pälsen tovar, så är min matte jättenoga och borstar igenom min päls varje gång vi varit ute, tycker nog det skulle räcka med ibland.. Tass tass, men matte bestämmer :()


Matte hade beställt en sele, men den var alldeles för liten, så nu fick jag prova min föregångares (han som molngubben tagit ) gamla.. sele, bara lite för stor, men jätteskön.. Matte har skickat tillbaka den o jag får en ny som passar redan i morgon //Cazzie

 


I går kväll tog Cazzie ett stort steg ..(Hopp) upp i vår säng,, Hon sov kungligt hela natten, och väckte husse 05:15, för morgonbestyren Mattes kicka börjar bli stor.  


Bushund.. klätterunge 3,5 mån. Idag tog vi till det tunga artilleriet.. Plyfa-skivan åkte in från boden.. komposten tar hon med en tass... Har idag beställt en ny metallgrind till  dörrhålet för vardagsrummet som är 104 hög /120 cm bred.  Det är en utmaning att vara smartare än en pudel :))


Å vet du,, Matte har letat i gömmorna och hittat jättekulig "aktivitets-leksak"  Om den var svår?  Pyttsan Man är väl klok som en Pudel ska vara.. He he Vov Vov..


Ha ha,, Matte kan inte ta det.. Har tyvgömma under bordet, å matte kan inte krypa... :)) 

 Ser du vad fin jag är i den röda rocken! Den har jag fått ärva efter en gammeltant som hette "Glam" hon är ovan molnen nu, säger matte.


Måste bara berätta,, Häromnatten när husse snarkade så inibaljan,, Det gick det bara inte att somna. Så jag och Cazzie (som förövrigt aldrig fått komma upp i vår säng) gick och la mig/oss i gästrummet, Vilken lycka för lillstrumpa,, att få sova tillsammans med matte..Nåväl, jag låg på rygg och låssades sova, så hon skulle lugna ner sig, Då kliver hon upp på min bröstkorg, och trycker sin nos mot min näsa,, först lite försiktigt, sedan tryckte hon till, så jag knappt kunde andas,, Därefter la hon sig tvärs över min hals, och tyckte att där skulle hon sova ,, Gullunge Säkert hennes kärlek till matte,,! Men hon ströp mig nästan, så det blev kortvarit.. Nätterna efter det, sover vi som vanligt, jag i min säng, hon på golvet i sin koja. ( Så länge hundar är för små att hoppa upp själva, får de inte sova i vår säng, den är hög att ramla ner ifrån) 


Nu matte, har Jag 1:a tjing på fotöljen, så glöm att du får tillbaka den :)

Rackarns hund,, nu har hon lärt sig hoppa upp i möblemanget, på gott å ont.. :)


 Vilken luring, Jag har hört viskats, att det ska finnas slicktallrikar här men, nähä,, Här var det soprent..


Nu har jag fyllt 12 veckor och då händer det grejer.. Idag har matte å jag åkt bil till en vette,, å jag blev såå glad av att träffa alla där, så jag skvätte lite på golvet, men de där vettrarna sa att det gjorde inget!  Sen fick matte å jag gå in i ett jättespännnde rum.. De lurade nog mig lite för rätt vad det var,, så fick jag ett stick i nacken,, men vaddå' Tuff brud som man är.. Det kändes knappt. Sen fick jag stämplat i en fin blå bok, som matte sa att den var bra å ha.. Nåväl jag överlevde, å sover nu i husses knä,, snart matdags//Ha det' Cazzie 


 Det är en rejäl utmaning med en valp som hittar på mer bus... Sönderbitna är vi båda två ❤️‍🩹 + mattor å möbler. Men men.. hon blir vuxen någon gång hon med.. *Pirayan har funnit sin plats på tronen  

Trots våra sargade kroppar,,, Så måste jag berömma lilla Cazzie,,  På en liten promenad, mötte vi först en person som stannade å prata,, hon fick då inte hälsa, utan satt snällt o väntade tills vi tvåbenta pratat klart och gick vidare , en stund senare kom ett par med hund ifatt oss bakifrån,, vi stannade och hon fick ta intrycket, därefter fick hundarna nosa på varandra, jag pratade jag med dem, och båda hundarna, Cazzie  12 veckor ung och deras "Chivavva" 9 år, satt lungt och väntade tills vi gick vidare  ++

Hon blir bara mer och mer nyfiken på livet, och allt som finns omkring henne,  inne.. 

Hur i jössenamn ska jag nu komma åt Go-skorna? När matte har hägnat in dom.. 


När liten fröken idag fyller 12 v, blev det "pudel-spa" för Cazzie. 

Sedan ett försök med sax å trimmer,, Inte det lättaste då liten valp inte står still mer än max 3 sek i taget.. ) Men det ger sig med tiden.. 


 Lilla fröken krokodil... Hon har även sett till att matte är väl omplåstrad på båda händerna, efter dessa vassa valptaggar :(


Nu har det gått ca tre veckor sedan Cazzie kom hem, och hon utvecklas med bravur hela tiden.  En liten fröken börjar nu träda fram.. Om än med krokodil fasoner, som sig bör när man är 11 veckor ung, en busig charmig personlighet visar sig.. Träningen går framåt, hon börjar lära sig skillnad på: Sitt, ligg, kryp, stanna, vänta, stå, stå fint. (Inomhus) Sitter fint och väntar på maten, sitter fint vid tambur- dörren, när vi klär oss för promenad.. Ibland tycker hon att det där med promenad är ytterst onödigt, och vill hellre sova.. Gullunge :) Nästa vecka.. På torsdag fyller jag 12 v. Stort"  Då ska jag få åka bil till vetten å få en spruta, säger matte..  Undrar om jag får åka i min alldeles Nya bilbur då.. ! 


Nu har hon blivit hemmastadd och vi har börjat träna att gå i koppel..  med blandat resultat,, men vi är på god väg. Första riktiga lilla promenaden, gick med bravur bra :`)

Utebus..Se bilder nedan: Min nya matte å husse hämtade mig hos min uppfödare i Katrineholm. när jag var ca: 8,5 vecka gammal.  Oj,, vad spännande med ny husse å matte. När de skrivit alla papper så sa vi hej då, och jag fick åka en annan bil. Men det var första gången jag var ensam hund i en bil,,, Jag gnällde lite och då satte sig nya matte i baksätet, då kändes det tryggt i min bur och jag somnade på stört nästan.. Zzzzz.. sen vaknade jag efter ett tag å vips var vi  "hemma" i Bålsta, där bor jag nu.. Å vad med spännande grejer att lukta in sig på, fick mat 2 ggr och "gjorde" sen somnade jag gott. Dagen efter väckte jag husse för matte sov zzz... Han gav mig maten osså var vi ut å "gjorde",, Nä, jag kissar inne så ofta jag hinner,, :) Men matte säger att vi jobbar på rumsrenheten,, Vad nu hon menar med det, hmm det begriper jag inget av än,,  Nåväl, matte har satt på mig ett halsband och ett långt snöre, hon kallar det koppel, sen skulle jag gå ute på en gräsmatta .. Trodde hon ja,, Jag satte mig på rumpan jag, vad då förflytta sig fastsatt i ett snöre till matte,, Nu Snart mat igen.. Å matte å husse ska också äta.. Du der hur jag har det på bilderna nedan.. Hörs en annan dag! Tass tass.. 

Klicka på en bild så kommer den upp på din skärm utan text.


Stamtavlan finner du här nedanför

Stamtavla

Klicka på  bilden så kommer den upp på din skärm