Hjulkul vår Tripp 1 -23

Hjulkul vår Tripp 1-2023.

Äntligen på tur, under två veckor räknar vi med att upptäcka nya å gamla äventyr, längs ostkusten,ner mot Blekinge och sedan Österlen, beroende på var solen tittar fram..Årets första tripp gick till Strandstuvsvikens camping i Nyköping. Vädret är mulet och ca:+ 7, men varmt å gott inne i bilen. Efter att jag vaknade flera timmar tidigare än normalt stört-tidigt alldeles för varmt inne, lite problem här, då jag föredrar runt 19 inne, å gubben fryser å vill ha 22,, Suck,, Soolen skiner idag men ännu bara +8 ute. Vaken efter en god natts sömn, sol, blå himmel och glittrande havsvik idag också. (Strax utanför Nyköping) Vi åker härifrån, för att mellanlanda på Ekön 1 dygn, där vi har husvagnen står. I morgon far vi sedan vidare till Kristianopel, där vi bokat på campingen över Valborgshelgen.. Det ska bli sool över helgen också 

 Ha det gott, var du än är och vad du än gör-

Incheckade på Kustcamp- Ekön, platsen bredvid vår husvagn, hann precis ta en "stödbens/rampöl" innan regnet kom.. Å Nelly blev såå glad, för hon kände igen sig.. Nåväl åker vidare mot Kristantinopel i morgon. Där stannar vi över valborg.  Husvagnen är vår boplats under högsäsongerna 

Kristianopel. Framme är vi efter nästan 4 tim körning, vacker camping (om än blåsigt) omringad av en lång stenmur, inne på området omgärdas platserna också med stenmurar.. Här stannar vi över valborg. Ortens förening tågar med fackeltåg ner hit till udden och tänder brasan och sjunger in våren, på Valborg. Solen skiner på Kristianopel Resort camping. Vågorna slår så sakteliga mot strandens stenar och ger ett rogivande brus. Vi mår gott här.. Trevlig helg på er alla

Har idag landat på Tobiviks camping Simrishamn, sköna Österlen levererar sol o värme Träffade på pudelfolk det första vi gjorde, när vi checkade in, 

Lämnat Tobivik/Simrishamn idag, för vidare färd mot nya äventyr, provianterar nu både för kylskåpet och dieseltanken i Tomelilla. Målet för dagen är Våxtorp naturcamping, strax sydost om Laholm. 

Nu har vi installerat oss på Våxtorp Naturcamping och stugby, fint.. och solen lyser över oss här också. Inspektionsrundanär gjord, och Nelly visar på sitt vis att hon gillar platsen genom att sprätta med bakbenen.

 Vädrets makter står oss bi idag också. Prognosen sa mulet... Skönt den var fel..

Så nu har vi lämnat Våxtorp bakom oss, och kommit till Halmstad för helgproviantering, därefter styr vi huven mot fina Haverdal camping, där vi varit förr.. 

Landat på Haverdals camping riggat och klart, nu kan vi njuta i solen av stödbens/nivåkloss drickan + ben till Nelly. Här stannar vi över helgen. Solen skiner och på läsidan hyfsat varmt o skönt..

 V tog  en promenad ner till stranden, (shortsväder) genom Trollskogen som är lika fascinerande som förra året vi var här. Ukraina är självklart representerad bland trollen. Trollmor har hängt tvätten.Samt stranden hade väldigt lågt vattenstånd, men det är väl..antar jag viss mån av tidvatten här på västkusten.Efter den promenaden, väl tillbaka, har vi nu intagit fil o fling lunch. Husse lapar sol och matte å Nelly passar på att vila en stund i svalkan inne i HBn. 

Nu har vi lämnat västkusten och styrt huven norröver, just landat på Hjo camping, invid Vättern, fast vi tog en "ställplats" utanför bommen, på campingen, vilket inte var särskilt trevligt isig, men ska vidare hemmåt i morgon. Solen skiner från klarblå himmel och ca +18 i skuggan. 

I morgon far vi hem...