Hjul-Hus 2022

Hjul-Hus Tripp 1

Nu Hemma. Summering:

Hjul-Kul Tripp 1 -22. (Drygt 100 mil avverkat) 21/4 - 5/5 Start: Bålsta, Stegeborg, Kustcamp Ekön, Oknö, Urshult, Älmhult, Ulricehamn, Varberg, Lidköping, Kristinehamn, Bålsta ( hemma)

Träffat småvilt: Ekorrebaby , närgången Sparv , kroppsnära Bi. Sett: 2+6 polisbilar, 2 ambulanser. Regn 1 dag.

Husbilen.. är till full belåtenhet och bara tuffar på.. Mattes husse, han sitter bredvid.. Märkligt att man inte tycker det är skönt att komma hem.. Ut på rull igen så snart det passar oss.. :)

Ack du sköna Värmland... Kallt +9 och blåsig dag. Vi lämnar strax och styr huven hem till Bålsta, med visst vemod, men vi är snart ute igen. Ska bara gå på en bröllopsfest (syrrans) samt hämta hem vår nya lilla pudeltös.  

3-4 maj, Kristinehamns Herrgårdscamping: Färden från Filsbäcks camping gick via jagandet av motorolja... i Lidköping, Inte det lättaste visade det sig...frågade mig fram via Kia Motors, en Fiat verkstad som inte hade någon olja till vår "Fiat Ducato" hänvisad till Auto Experten, Så,, äntligen fick bilen en liten slurk, samt tanken full på närliggande mack. Så sedan styrde vi huven upp efter Vänerns ostkust. Nu är vi framme i Kristinehamn's Herrgårds Camping. Färdvägen gick via Mariestad och väg 26, lite lurad blev man,, på kartan såg det ut som vägen gick väldigt nära vattnet,, det gjorde den,, men var en massa vegetation i vägen Nu på plats och intagit filmjölks lunch med utsikt. 1:a parkett för kvällens solnedgång    

2-3 maj Filsbäck Lidköping: Nu har vi landar på Filsbäcks camping, strax utanför Lidköping, invid Vänerns strand, dock inte sjöutsikt denna gång. +10 i luften, betydligt varmare i solen, Djurliv här med...är det inte ekorrar i Ulricehamn eller sparvar i Varberg, så landade ett Bi.. på insidan av mina glasögon, lovar att jag såg den, och nej, blev inte stungen som tur var ingen bild på biet, bifogar Sparven ist. Ha det gott, var Du än befinner dig imorgon pekar huven vidare på färden hemåt..

1-2 maj Varberg/Apelviken:  Den 1 maj lämnade vi Ulricehamn bakom oss, och styrde huven mot Apelviken camping i Varberg. Här står vi med havsutsikt i dagarna två,, Hoppas vädret står oss bi. Just nu svag vind och solen skiner från sin bästa sida.  Wow vilken skön utsikt mot havet.. Sol från klar himmel, och trots en något blåsig dag (10 i byarna) och max +13 i luften, hade vi en skön promenad med havet som närmsta granne. Vindsurfare i mängder var ute i bukten, häftigt att se de fara fram ovan vattenytan på bara en "pinne" till köl..

28 april - 1 maj. Ulricehamn/Skotteksgården: Torsdag idag, vi vaknade till en strålande dag +9 gr, men lämnade Älmhult, för vidare färd mot Ulricehamn och Skotteksgården camping. Här stannar vi över Valborg. Fin camping Ger den 4 solar **** 

En övergiven liten ekorrunge sökte närhet och trygghet hos oss campare .. (du får stå ut med mina ben lite uppåner i videon) blev lite ruljans på korren så glömde stänga mobilen :))

26-28 april. Älmhult Sjöstugan: Från Urshult Camping, bar det i förmiddags iväg mot Älmhult och Sjöstugans Camping, här har vi tänkt stanna några dygn iaf. Proviant är inköpt för några dagar i . Molnen täcker emellanåt den blå himlen och regn är aviserat, vi njuter ute så länge det går.. Solen brinner i kväll, regnet hänger kvar på rutor, backspegeln, och imman har inte riktigt släppt sedan middagen.. En vacker kväll..  Vaknade till en mulen och kall dag, +5 brr.. kort promenad till udden räckte . Vi har det dock varmt och skönt inne, pannan susar gott Vi stannar tills i morgon, då styr vi huven mot Ulricehamn, och Skotteksgården camping. Tänkte oss stå där över Valborg.

25 april Nu har vi lämnat Oknö, och styrt huven till Urshult Camping, i Småland, hört mycket gott om denna camping, så även vi har nu satt solar i kanten. T o m tavla på toan. Men bara +13 gr ute, svag vind och strålande sol.  Finns t o m sandstrand vid hundbadet. Vilken solnedgång i Urshult Solen lyser så vackert på mina blommor i husbilen.

24 -25 april  Jaha.. blev ju inte riktigt så som man tänkte sig,, sol och blå himmel är det lilla.. Bokade en sjönära plats på Oknö camping/Mönsterås,, blåser "Satan" 10 m/sek rakt i bredsidan +6 gr ute.. Tur jag tog med både mössa å halsduk. Nåväl, vi rullar vidare nedåt-in i landet i morgon. Vaknade till en vacker morgon, på Oknö, havet har lagt sig sedan igår, +8 gr ute. Idag drar vi till Urshult Camping. Ha en bra dag

22-24 april. Nyss landat på Kustcamp-Ekön, i lä från vinden och strålande sol. Imorgon sätter vi upp förtältet på husvagnen innan vi far vidare.. Nu är förtältet på plats, bara några takstolpar å andra pinnar kvar. Alla på plats Skönt att ha det uppe tills vi ska bo i vagnen till sommaren.


21 april. Packning klart, snart styr vi huven mot Söderköping och Stegeborg Nu har vi det gött i solen, och mina blomster är med, två för första ggn, en för andra året