Nord Uch IntUch DkUch Damkas Jånte 1999-2008 

Ch Damkas Jånte

Den här killen var något utöver de vanliga. 

Årsdag: Den 13 mars 1999 föddes min älskade lilla "herre" Ch Damkas Jånte hos kennel Damkas. Tack Madeleine Miura Franck för att jag fick äran att äga honom, och tack Christer Ivarsson för alla vänstervarv du tog med honom för att nå alla
titlar DK UCH, INT UCH, NORD UCH Jånte fick under åren.
Vi .. Matte och Jånte ställde ut i veteranklass när han nått den åldern både 7 år och 8 år, och han stod i finalringen Bis Bästa veteran med prisplats 2-5 vid i stort sätt alla tillfällen utom 1 gång. Hans pris och veteran-pris rosetter har hängt uppe under alla år. Han har gett inte bara mig glädje under sin livstid (fram till 25/4 2008) utan även gett av sina gener i flera pudel-generationer. 16 kullar födda efter Jånte. Denna gosse var en mycket underbar vän under hans leverne, och såå.. mycket roligt vi upplevde tillsammans.
Flera Änglar finns.. ovan oss alla... Matte älskar dig!!

År 2008 gick du över regnbågsbron...

En sådan här hund får man bara EN gång i livet!

1999-03-13 föddes en liten ensam brun gosse hos..........

Kennel Damkas, han kom att heta Damkas Jånte och jag fick den stora äran att få bli hans ägare när han var 8 v ung. "Jånte" var rund som en köttbulle som valp, men kom att utvecklas till en svan i brun kostym! Han var en maskulin hane med stor intrigitet, inget pussande å kelande där inte *L* På kvällarna när vi skulle sova, då kom han och kröp ner under mitt täcke o gosade. Vi kom att ha mycket roligt ihop under många år, han hängde med på allt jag gjorde! Vi åkte land o rike runt på utställningar. Han älskade att få visa upp sig och sprang i ringen som om han ägde den! Jånte blev DK UCH, NORD UCH och INT UCH (Tack Christer Ivarsson för att du klippte visade Jånte till alla hans titlar) Som veteran ställde jag honom själv, och där blev han Bis-placerad i Veteran-BIS, vid 4 av 5 tillfällen.
Jånte kom att behålla sin bruna färg hela livet. Han blev pappa till 16 kullar genom åren, och har nu barnbarnsbarnbarn så linjerna förs

vidare.. Tyvärr så råkade Jånte en gång på ålderns höst falla olyckligt från trimbordet och skadade en kota i nacken, och trots åtskilliga besök hos kiropraktor/naprapater/veterinär så blev det bara värre, han hade tillslut så ont att jag beslutade att han inte skulle behöva lida av sin skada, utan fick avsluta sina dagar på jordelivet den 25/4 2008. Jag saknar denna underbara hund, och jag kommer alltid att bära minnet av honom närmast mitt hjärta!