Bloggen.. Et ramverk om livet
 

Promenad i när-miljön

Vi promenerar så ofta vädret tillåter. Tänk att man inte har besökt alla fina platser i sin egen kommun, fast vi bott här i årtionden..  Det blev en vända runt  "Järnvägsparken" i gamla delen av Bålsta. Den i sociala medier inom kommunen, så omtalade parken. En vacker plats för rekreation för alla modeller av tvåbenta. Bron som är byggd över till den lilla ön, är det som tvistats mest om,, Helt onödig. Invånarna på ön har vingar, och behöver inte farbar väg över. Räven och andra fyrfota rovdjur, gläds däremot av serverat uppdukat bord, :(  Naturens gång...  Nej, inte denna gång!

Vår promenad gick vidare förbi  ett skogsparti och padelhallen samt den äldre tennishallen med sin utebana.

Klicka på en bild så kommer den upp på din skärm, utan text.

Foto: ©G.Silfverhielm

Lådan -2

Okt-21

Så här blev det, nöjd är jag! Viss skillnad kan man lugnt säga.. Samt där närmast fönstret har jag hund å trimhörnan. 

Lådan -1

Okt. -21

Tack å lov, finn en trevlig byggfirma några mil härifrån, XL-Bygg Sten & Son jag ringde först och frågade om de kunde skära/såga till de delar av en skiva jag behöver. Inga problem, Självklart gör vi det! (Tack säger jag!!)  

Nu har jag varit på brädgår'n och fått tillsågat...!  Det jag ska bygga. En förvaringslåda till ateljén. Här snickras det.. Teamwork, en av oss borrar hål, den andre skruvar igen hålen. Snart klart, bara ribbotten kvar nu, att såga å skruva dit, sedan blir det lock med gångjärn på ovansidan, men det tar jag en annan dag. Här kör jag med gubben så han gömde sig i garderoben. :)   Men skrattar bäst som skrattar sist :)  så åkte jag dit på eget grepp...  :( Totalslut och framstupa sidoläge. All ork försvann och jag blev alldeles skakig i kroppen. Därefter vila och sen kvällsmiddag. Men skåpet/lådan står på plats i alla fall. Jodå, ingen fara, bara lite slut...  Jag är tyvärr lite för ivrig med att få allt klart så fort man köpt hem materialet. Ja det finns ju undantag, där sånt är omöjligt förståss :) )


Trångt- Låda

Okt. -21

När man som jag bor lite trångt. ja inte egentligen, men har flera intressen som ska samsas på liten yta, då blir det trångt.. När det inte finns plats kvar, ser allt rörigt ut, och det mår ingen, iaf inte jag bra av. Vad göra?  Jo.. Jag kom på den geniala idén om att bygga en "Låda med lock" där det mesta som står på golvet får plats.

Sagt å gjort, glad i hågen, iväg till ortens brädgård/byggfirma,, 

Nu är jag upprörd... Grr

Hade en ritning med och förklarade vad jag behövde, samt att jag bad om hjälp att såga till plyfa-skivorna. De har varit hjälpsamma vid tidigare köp...

Killen bakom disken: Har du bråttom, kan ta tre veckor..

Jag: Nej...

Han: Vi har ont om personal.

Jag: Ok, jag kan vänta...

Han: Sågen är trasig, och det kommer en ny från utlandet...

Jag: Ok...

Han: Och när den kommer finns ingen som kan sköta den...?

Jag: Du... Jag letar upp en annan byggfirma att handla av hädanefter.

Suck... 

Hädan efter kommer jag att bojkotta "byggfirman" i Bålsta,

2021

När man som vi, har klivit över tröskeln, från ett arbetande folk, till en värld i evig (ja iallafall tillsvidare) värld i frihetens tecken, då hinner man upptäcka allt som rör sig och finns runtikring en.. Stora och småkryp, flygfän, vädrets makter innebär inte så mycket längre,, bara att chilla lite inne i svalkan. För det är precis vad som händer just nu. I varmaste laget ute, med sina + 28 gr, inne i vårt svala hus +23. Jag har ett stort intresse av djur och natur, växtlighet, och havsnära miljöer, färg och form. Ibland infinner sig en skaparglädje, och då har jag min lilla ateljé som ger mig utlopp för den kreativa ådran. Fotografera, hur o var spelar noll roll, det roliga är vad som fastnar på linsen Inte alltid det blir det jag trott..

I dessa Coronatider,, Ja man undrar om vi någonsin kommer att komma tillbaka till en "Normaltid" Normal.. ? Vad är innebär det egentligen? Det är en definiktionsfråga eller kanske en desinfeksionsfråga, beroende på var man befinner sig, i detta land och andra länder. Samma fråga dyker förmodligen upp i sinnet hos all jordens mänsklighet. Vad ni än gör, och var ni än är, tills vi vet mer: GLÖM för guds skull inte SPRITEN. OBS: SPRITEN ska appliceras på Utsidan av kroppen för bästa effekt över tid.

Har du till trots inhandlat några droppar av det som är ämnat som dryck av varan Sprit, kan även den ha andra benämningar på det som t ex: Vin och öl, m fl.. De sorterna är ämnade att passera strupen, Kom ihåg .. med måtta för omgivningens trevnad, och din egen hälsa. För analys av tillstånd kan man söka efter filurer i bilder, alltid roar det någon!