Anuradha´s Beautiful Minelle "Nelly"

"Nelly"

Nelly har nu upplevt sin första jul hos oss, 2022. Julbockarna undersöktes noga fram och bakifrån. Granens prydnader, glitter och kulor var bara intressanta att bekanta sig med, sedan brydde hon sig inte om dem. Likaså julklapparna under granen,, Hon är den första av pudlar jag haft genom åren som inte brydde sig om att undersöka innehållet i klapparna :)  

Nelly med familj önskar Dig ett Gott Nytt År 2023Hon är en härlig underbar liten filur! 

Nu har tiden ramlat in i slutet av november, och vi har lärt känna lilla fröken Nelly, på alla hennes vis. :) 

Vi håller på att spara ut päls så sakteliga, för att någon gång i framtiden iaf ställa ut några ggr, hon måste mätas om från Mellanpudel (född som) till Dvärgpudel, då hon mäter under 35 cm i manken. 

En underbar liten tös, så mild och även nyfiken på livet, att gå "fint" i koppel börjar trilla ner, träningsvillig  med skoj-tema...  Idag 24 nov. blev det bad/fön/klipp och det var väl behövligt...


Nelly har hunnit fylla 1 år, 3 oktober, Grattis!!  

Nelly har fyllt "Junior"

Tiden går fort, Nelly har redan varit hos oss i 2 månader drygt.. Hon har campat runt med oss  på både fyra och två hjul. Samt hon har hunnit fylla 9 månader, och därmed blivit Junior.  Pälsen växer så sakteliga, men hon är i den så kallade tovåldern, med all vad det innebär. Lite blandade bilder nedan.. 

Pudel Mellan -Anuradha´s Beautiful Minelle "Nelly"  SE66157/2021 

Hon stannar förmodligen som Pudel Dvärg i stl. Idag vid ca 8 mån, 32,5 cm hög , vikt 4,7 kg

E Fieldman´s Mashmallow Fluff                                      U:Anuradha´s Cutest Honey

Börjar med samma mening som förra stycket.. 

Hon är för skön denna lilla tös, finner sig i allt,, Hem kom vi från husbilsresan, hemmastadd direkt, några dagar senare skulle både husse och matte ta covid-spruta nr.4 på samtidigt, varav mina svärföräldrar, som Nelly träffat bara en gång, fick vara hundvakt. Inga som helst problem det heller.. 
Hon är för skön denna lilla tös, finner sig i allt, fast hon bara varit hos oss i 4 dagar, anpassade hon sig över förväntan med livet som husbilscampande pudel,, Äter och sover som en häst :) Visserligen skäller hon på alla hundar hon ser, med sina hökögon :))  Nya platser luktas in väldigt noggrant runt promenadstråken vi vandrar på. Fåglar och småkryp är hennes specialit´et, speciellt små skalbaggar, kul att leka med innan de får sätta livet till,, 


Matte trodde jag ville ställa upp på bild... 

Glöm det....

22-05-10           Idag var matte å jag till Bålsta Zoo, å vad med grejer det fanns där, jag blev lite skrajsen över alla stora lådor med en massa dofter i.. Matte köpte gotti-gott-godis med Hjortsmak till mig, och ett par rosa byxor,, hmm..hon säger att jag behöver dem när jag börjar löpa... Vadå löpa...kan väl springa redan nu // Tass Tass Nelly


Klicka på en bild, var som helst på sidan, så kommer den upp utan text, på din skärm

Anuradha´s Beautiful Minell "Nelly"  7 mån. 

Hemfärden från uppfödaren påbörjad... Egen "Kuppe" i bilen, (Nelly slocknade efter en stund)


Nu är vi hemma.. Husesyn är topp, säger Nelly, hittat både ben o leksakslådan, samt favvo-platsen. Promenad i omgivningen har vi gjort- Selen är nu utbytt mot ett halsband och vardags-träningen påbörjat direkt. stanna och kom, i första lektionen.. Leta efter gömd matte Lektion 2. 

Glad o allert liten tös..  Det här blir bra. Hon sov gott på första natten, i sitt nya hem, i fotändan på min säng,,

Dag 2, Vaknade både Nelly och husse runt 7-snåret, hon gjorde vad hon skulle ute, sedan när matte makade sig ur sängen, blev det mat, och den slukade hon i ett nafs..  

Fler bilder på Nelly kommer, bara pälsen växer ut lite mer, så jag kan forma någon typ av- frisyr :) 

Den 8 maj hämtar vi hem lilla prinsessan. Hon är ännu lite kortpälsad, men på några månader frammåt, går det nog att få till en mer pudlig frisyr. Har fått låna ner några bilder från uppfödaren, som kommer här nedan:


Jag blev i början på april, tipsad av en vän om att det fanns en vit liten tjej på ca: 6 månader hos kennel Anuradha´s som sökte sin egen familj,  jag drog på informationen några dagar, det var lite känsligt läge för mig just då, och ringde sedan uppfödaren. Vi kom överens om att vi skulle komma och träffa dem strax före påsk. Vi båda blev helt sålda på den här nätta, milda, men  ändå frammåt och kavata  vita tiken. Nu har vi gemensamt landat i Att hon i maj, kommer att bli Bålstabo (på halvfoder). 

Tack Elizabeh, för att vi får förtroendet att förvalta henne.

Hon heter Anuradha´s Beautiful Minelle  kallas "Nelly"    Pudel mellan,  Bilden visar henne vid 7-8 v. valp.  

Stamtavla och mer bilder kommer när hon flyttat hit.